20120620

Kartopu

Buralarda Miraç isminde bir adam var, Miraç ismiyle Miracle arasında acaba nasıl bir benzerlik var? Toprağın altında yatanlarla bizim aramızda bir kalp atımı fark var.
İsmi genç Miraç'ın, kendisi genç sayılmaz.Kendisinin genç olmaması onu yaşlı yapmaz.Fakirdir Miraç ve de yüzsüz.Kendisi dahil kimse yüzüne söylememiştir belki ama dilencidir Miraç.Sigara dilenir,yol parası dilenir, amcasının oğluyla konuşmasına yetecek kadar telefon görüşmesi dilenir.
Gururludur Miraç,dilenen dillerini gururum var diyerek dinlendirir.Namazı Cuma'ya yıkmıştır Miraç.Oruca gelirsek canı istediğinde. Oysa Tanrı kendisinden; beş vakit namaz,otuzgün oruç,fakirliğine rağmen şükür ve bolca iyiniyet isteyerek cennet umutlarını imkansız hale getirmiştir.Yine de gitmez Miraç.Buralardan başka yere gitmez.Tanrı Miraç'ı niye yaratmıştır, tanrı hariç kimse bilmez.
Ölse üzülmez kimse,bunca yıldır yaşar farkında değildir kimse. Kim bilir Miraç kaç yıl önce, acaba ne yaparak (senin gibi/benim gibi) hayatını mahvetmiştir.Mahvolmuş hayatı niye bir 'acaba'ya değişmez.
Ahireti cennet olmayan hayatın, dünyalığı bulgur pilavı ile idare. Ev yok ve de çocuk, dikili ağacı yok, dikmeden kuruttuğu fidanı... Ama vazgeçemez Miraç.Meşhur bi banka soyguncusu olmayı düşünmemiştir.Seri katil olmak isteyip katillik kısmını seriye bağlayamadan cezaevi yolu tepmemiştir. 01.03.1971 doğumludur Miraç ve yaşadığı yıllar hobinin ötesine geçememiştir.Miraç bunca yıldır neden intiharı bir çözüm olarak görmemiştir?


Sigara içiyordum Miraç'ı gördüğümde, dün geceyi düşünüyordum.Saat bir buçuk sularıydı.Bi ses duydum sokaktan.Adamın biri, "ben de gülemedim yalan dünyada" türküsü eşliğinde, anadolunun orta yerinde sokaktan geçiyordu.
Ben içimdeki tüm sokaklardan tekrar geçtim.Benim gibi bi adamın yaşamaması gereken bir hayatı yaşıyor her gün aynı soruyu soruyordum.Ne'si kıymetliydi ki bu boktan hayatın bir türlü vazgeçemiyordum.Bana ait olmaması bu kadar kıymetliydi.Uzun zamandır ben, ben olmayı istemiyordum.Hakkım yoktu kendim olmaya, dün gece saat birbuçuk sularında hayatımdaki en acı gerçeği farkettim. Herşey bir daha toparlanma imkanı kalmayacak şekilde dağıldı.

4 kişi karşıladı;:

Mia Wallace 20 Haziran, 2012 01:28  

miracle.. mirac.

bu ne güzel yazı heyhat

brownian 20 Haziran, 2012 06:20  

Insan hayattan vazgecememesini sorgulamamali, vazgecmeye hazirsa iste onu sorgulamali.

not: Mirac kendisi var olagelmis olmasin, pek tanri eli degmis gibi gorunmuyor insanligin hali.

Yok 20 Haziran, 2012 13:07  

Tam dağılıp aynı soruları kendime yönelttiğimi farkettim ki cevabı gördüm:Bana ait olmaması bu kadar kıymetliydi..

evet hayat bunun için değerl ve yaşadığımız hayat bize bu yüzden hep 1 beden küçük hep daha iyisini hakediyorum aslında duygusu..

harika bi yazıydı. yeni keşfettim malesef sanırım okumam gereken çok şey var burda..

Godsyndrome 20 Haziran, 2012 20:02  

mia: eyvallah müdür.

brownian:bence kesinlikle tanrı eli değmiş gibi :)

ipekböceği:yazımı beğenmene sevindim, hoşgeldin, okumaya değecek daha çok yazı bulabilirsin umarım.

Powered By Blogger

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP