20110120

Başlık atmasını beceremeyen blogger ayakkabısını bağlamasını bilmeyen ergen gibidir

Yine yürüyordum ve yürürken kendi kendime konuşma huyumu çok seviyordum.Ama yürümeyi sevmiyordum herşey üstüme yürüse daha mı iyi olurdu acaba?Soru sorarak kendimle hesaplaşıyordum atarlı kentin giderli delikanlısıydım.Bankaya gidiyordum yine para çekecektim, yine önümüzdeki ayın maaşından yiyecektim yine allah beni kahretsindi.Ne kadar çekeceğimi düşünüyordum ayrıca atmde sırada bekleyen herkese allah çektirmesin diye espri yapma isteğim yine baş göstermişti ve kafamda belirlediğim miktar 20'liranın katlarına uymuyordu.Hayatta her türlü reddedilmeye eyvallah çekebilirdim ama bir atm bana tutup da o parayı veremem gerizekalı 20 lira ve katı olsun istediğin para derse buna dayanamazdım.Hemen kafamda hem 20 liraya hem 10 liraya hoşgörüyle bakan bi sayı belirledim.
Evet Salih yine yanılmıştı.Salih benim herhangi bi sınıftan arkadaşımdı her matematik dersi salih bunlar hayatta ne işimize yarayacak derdi.Obeb-okek-ekok-ebob işime yaramıştı işte,üstelik üstüste hızlıca söylemek insanda takıntı oluyordu.Ne güzel takılıyodum ben ama neden hep buralara takılıyordum.Niye hayata karşı protest bir tavrım yoktu,yazmayı yarım bıraktığım bir kitabım hiç olmayacak mıydı?Ben ne zaman jack daniels içen dünya beni anlamadı ya la diyen,içinden ağlayıp; gülmek yerine tebessüm eden o adamlardan olacaktım.
Çok mu tv izlemiştim şüphesiz evet ama olmak istediğim adamdan olduğum adamı çıkartınca geriye kalan insanın simetriğini alınca (salihe bi kapak daha) ortaya çıkan şey soruydu.Soru sormak bizi özgürleştirdi di mi nah özgürleştirirdi bu yazı nereye gidiyordu ben nereye gidiyordum.Kokainle tanışmamış,grup seksi tatmamış,patronuma siktir git diyememiş bi insandım daha ne kadar böyle yaşayabilirdim.
Kendimi herhangi bi ihtimalle toplarsam ortaya spastik kızıyla defter kaplayan baba figürü çıkarken çıkarma işlemiyle sağlama yapmaya kalktığım zaman ortaya yirmiyıl yaşlanmış aynı ben çıkıyordu.Çok da esrarengiz yazıyordum.Gergindim misafirim gelecekti ve karşımdaki insan erkek olduğunda ben misafir sevmezdim.Cinsiyet ayrımcısıydım,kafam karışıktı,evde alkol yoktu.Sizin istanbula sizin ankaraya sizin herhangi bi kalabalık şehre giderken yanından geçtiğiniz yanından geçerken yanan ışığına baktığınız evlerin çok daha uzağındaki evlerin birinde size bu satırları yazıyordum.Bir video patlatırdım sonraki yazıda peşinden de muzipçe bi durum hikayesi ve geçer giderdi zaman bazı gecelerin diğer gecelerden daha kötü geçmesi sadece istatisliksel bir durumdu oysa gördüğüm ilk karga siyah diye dünya üstündeki tüm kargaların siyah olduğu önermesinin doğru çıkacağı bir hayat çok daha güzel olabilirdi vefakat hayat kargalar yerine huzursuzluk seçeneğinde tümevarım yolunu seçmişti.Bir kere huzursan-başkaları için- kendine hep huzursuzsundu.Huzursuz gibi görünmesen bile...Lanet olsundu.

10 kişi karşıladı;:

Adsız 20 Ocak, 2011 21:26  

bankamatikte allah çektirmesin esprisi iyiymiş hafız. kullanayım bir ara.

koca yazıdan da bunu çıkarmam benim ayıbım olsun.

Adsız 21 Ocak, 2011 00:29  

Vuuuuv çok güzel bir yazıydı. İlaç gibi geldi. Sağ olasın.

French-Girl 21 Ocak, 2011 00:56  

Allah cektirmesin :)
Bende buna takildim.

mefisto 21 Ocak, 2011 02:15  

sıkı sallamış Godsyndrome

UYKUSUZ// UYURGEZER 21 Ocak, 2011 02:55  

İşte GODSY!
kARGALARIN hepsi siyah.
Not: son cümle"bir kere huzursan" mı huzursuzsan mı, çünkü ben "huzursan"dan da anlamlar çıkarabilen huysuz bi insanım.
U(YKSZ)

bi dost 21 Ocak, 2011 13:18  

bankamatiğe doğru yürümüşsün, varmışsın, 20nin ve (haliyle) 10un katı olan bi para çekmişsin, alkolsüz evine gidip erkek misafirini beklerken bunu yazmışsın. bu kadar di mi? amma da uzatmışsın.

ferdagokturkince 21 Ocak, 2011 16:44  

atarlı kentin giderli delikanlısı güzelmiş. çok afilli laf olmuş. kul yapımı atm de çemkiriyo ya artık yok bozuk olmasın, yok 20 nin katı, 50 nin altı, 10 un yanı bilmem ne diye. yakında bilgisayarlar da bağlaçları ayrı yazamazsak yüzümüze tükürecek, gidişat onu gösteriyor. bi video da patlatsan iyiydii ayrıca ;)

Pembe 21 Ocak, 2011 18:19  

çok fakiriz lan :S

Adsız 22 Ocak, 2011 11:13  

Godsy,
Bence kapını " varsa annem bi fincan huzur istedi" diye çalanlara, "ahh canım yaaa bende de kalmadı ki. sende varsa sen bana ver" diye öle bir arsız hırsız edasıyla yollamayı bilsen çözeceksin bu sorunuda :)

Godsyndrome 22 Ocak, 2011 23:22  

rectoa:müdürüm canın sağolsun :D

şirvan:uvv sen de saol.

french-girl:atm sırasında bi dene :)

mefisto:sıkı yazı iyidir kolay çıkmaz ehe ehe :)

uykusuz:huzursan- müdür.

bidost:özü yakalamışsın müdür.

çilekperisi:aynen haklısın müdür :)

pempe:haklısın lan,

balistes:yapıcam yapıcam da işte istanbul beyfendisi tarzım müsaade etmiyor :)

Powered By Blogger

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP