20090801

Turuncu olasılıklar


Sezar olmak zor olabilir ama yine de her yol Romaya çıkabilir.Kıskanma Paris ne de olsa herkes bir eyfel yapabilir.Tüyleri can sıksa da kavak gölgesi bazen en iyi sığınak olabilir ve insan cebindeki Joe'ya boynun niye eğri diye sorup,seninki benden kara cevabı alabilir.Yine de beyaz bir leylek gördün diye tüm leylekler beyazdır demek suç sayılabilir.Hiçbir suç cezasız kalmaz diyerek vazgeçebilir Raskolnikov ve iki yıl okul tatiline çıkabilir.Rendakar boş durmasa bari, rent a car işine girebilir ama yine de bu çok kötü bir benzetmedir.Hazır ortalık fena halde ıssızken uzun ihsan efendi, üryan gözlerden hepatit kapabilir.
Hayat bu belli olmaz desek de herşey çoktan bellidir ve belki de sırf bu yüzden, en azından insanoğlunun zoraki intiharı elinden alınmasın diye;İsrafil, saatleri ayarlama enstitüsünün yolunu tutabilir.Tam da bu an'da, canımın en tatlı yeri; ademoğlunun derdi seni mi gerdi diyebilir ve ilk kez haklı olmanın verdiği şımarıklıkla altın rengi bir böceğin seni ısırmasını bekle diye öğütler yağdırabilir.Ve tabii ki hayat kaldığı yerden devam edecektir.Öyle ya elbet! güneş doğacaktır,sabah kahvaltısında "minik serçe yine büyüledi" diye haberler okunacaktır. Güneşi umursamayıp,minik serçe dinlemeyenler on miligramlık zifir çekip hiç doğmayacak çocuklarından olsa bile,adları hep beceriksiz kalacaktır.
Yine de kalakalmak bir eylem değildir. Bazen bir şeyler yapmak gerekir. Mondrosa kadar gidilir, iyiniyet nişanesi olarak kandil simidi yenilir ama duramaz bünye üstüne yine rakı içilir.Pek az dergide buna sebep olarak adına HB denilen kırkyedinci kromozom gösterilir.Her işin sonunda 'Hassiktir Be' tepkisi sırf bu mutasyon sebebiyle verilir.Kırmızı pelerin taktın diye uçamayacağın gibi, küfür ederek de kaçmaman gerekir.Soyadına bu kadar tezat davranırsa insan selim ışık gibi yılgınlığa düşebilir.
Herşey kelime oyunlarına boğulabilir ve tüm bunlar bazı insanlar ihtiras oyunları oynadığı için olabilir. Ne de olsa Marquise de Mertuil'i yaşatacak neferler her çağda bulunabilir.Adam olmayacak çocuk ise ısınayım diye sobaya girendir.Bazen eldorado dediğin konstantinapol çıkabilir ki bu tesadüfe trajedi değil kallavi bir fars denilebilir.Yattım allah kaldır beni demeden de insan rüyasında tanrıyı görebilir.Ve "Neden" sorusunun cevabı "Sanat sanat içindir" olabilir. 

5 kişi karşıladı;:

bi dost 01 Ağustos, 2009 03:53  

selim ışık'a aşıktım ben yahu..

Aylin Balboa 01 Ağustos, 2009 04:50  

Böyle böyle, bütün mümkünlerin kıyısında gezilebilir...

Haykoliq 01 Ağustos, 2009 13:58  

Godsy hep böyle yazılar yazabilir...
Ademoğulları bıkmak ve usanmak fillerini unutup saatlerce,defalarca okuyabilir...
Eller tanrıya doğru açılabilir ve sitemle karışık bir dua gönderilebilir...
Ya rab,bu adam bunları hakedecek ne etti yahu!!!

Adsız 02 Ağustos, 2009 00:32  

Yoksa sende mi yattım allah kaldır beni diye uyuyanlardan mıydın? :D
Bu duayı sadece biz(kardeşim ve ben) biliyoruz zannediyordum. Annem ezberletmişti. Vay be...
Marquise de Mertuil'e takıldım bir de ben. Bu kadın Tehlikeli İlişkiler'deki Valmont'u oyuncak eden kadın mıydı?

Godsyndrome 02 Ağustos, 2009 03:37  

bi dost:bilse intaar etmezdi.

enteldantel:Yine de hep "en kötüsü" başa gelendir.

Haykoliq:eyvallah müdür.

Sersang:Valmontun mektuplaşıp akıl aldığı hain yosma vardı ya o işte.

Powered By Blogger

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP