20080827

Mahalle Saksısı

Ramazan yaklaştı,Türklerin bir aylık 'müslümanlık' maratonu başlıyor.Oranını bilmesem de ülkede İslamın özünü anlamamış belirli bir kesim var.Metreslerini imam nikahlı eşleri olarak tanıtan,türban takıp namuslu pozu kesen bu kesime alıştık.Allah'la konuşma makinesi yapmak için cemaatten para toplayıp,yarım trilyonla millete nanik yapanları da gördük.
Ama her sene aynı geyiklerin çevrilmesi şart mı?
11 ay vücudunu parsel parsel sergileyen bayan-lar,başörtüsü takıp;huzur İslamda beyanatları verecek.Çok değerli beyler ilahi söyleyip duracak.Her sene daha da büyüyen ve nedense büyümesi takdir edilen iftar çadırlarıyla iftihar edilecek.Zengin kokonalar beyleri ihaleleri daha kolay kapsın diye umreye gidecek.Dönüşte free shop'a uğrayıp,Jack Daniel's'ların anası ağlatılacak.Oje orucu bozar mı diyen aptallar ve hurilerle yatmak için namaz kılıp,cinsel ilişkiyle iftar açmak helal mi diye soran pislikler ekranı dolduracak.
Anlamadığım kısım milletin bu yavşaklığa prim vermesi diyeceğim ama bu milletle ilgili anlamadığım çok şey var.En başta da 58 yılda nasıl olup da bu kadar çürüyebildiği?
Her ramazan dev iftar çadırlarını mesken tutan politikacılara ve onlara 'aha la bak içimizden biri' diyen saftiriklere bir anektod aktararak bitirelim.
Fatih döneminde zekat verecek fakir bulamayan insanlar,zekatını bir keseye kor,üstüne bu benim zekatımdır isteyen alsın yazıp ağaçlara asarlarmış ve o keselerin bazen aylarca ağaçta durduğu olurmuş.
Selametle.

3 kişi karşıladı;:

voodoo girl 27 Ağustos, 2008 11:04  

biz bu adam yüzünden evimizde sofra hazırlayamayıp iftar çadırlarına muhtaç oluyoruz diyeceklerine iftar çadırının büyümesini marifet sanan yurdum insanının adam olmayacağını sanıyorum çok acı tecrübelerle öğrenmeye devam edeceğiz.

Hülya Konar 27 Ağustos, 2008 11:32  

derecesin tarif etmemi zorlaştıracak kadar güzel bir yazı olmuş.içtenlikle paylaştığın duygulara aynı samimiyetle katılıyorum.

MyBiber 28 Ağustos, 2008 01:27  

Kesinlikle... Artık midem bulanmaya başladı her ramazan tekrarlanan bu saydığın olaylardan. İnsanın tv açası gelmiyor. Bir de bütün o zaten tek başına normalde çekilmez olan gündüz programları da hep aynı kişileri konuk edip,"hocam" diye diye o soruları sormuyorlar, sordurtmuyorlar mı iyice çekilmez oluyor. Her kanalı zaptediyorlar.
"Jack Daniel's'ların anası ağlatılacak." a da çok güldüm =))

Powered By Blogger

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP