20120823

Bayram Notları

-Üstümden bir bayram geçti, hep birlikte kendi bencilliğimizi cilaladık.
-Yıllar evvel,bir bayram kendi oyuncağımı ağlayan bir çocuğa vermem istendiğinde kimse söylememişti ağlamamanın bedelini ödemek zorunda olduğumu.
-Benim bayramlarım seyranlarım hep aynı geçti. Ben büyüktüm alttan almalıydım,bi ihtimal ben küçüksem, küçük ben olsam da büyüklük bende kalmalıydı.

-Çocukluğumda bi bayram Nemrut Dağına gitmek istediğimi söylemiştim.Ben çocukken Tanrıyı o dağdaki sakallı büst olarak resmetmiştim zihnimde,çünkü çocuk aklımla tek öğrendiğim; Kaya olamazsan tanrı olamazsındı.Sonrası malum, tanrı olamadım kaya olarak kaldım.Hikayenin sonrası da var tabi ben Nemrut Dağına gitmek istediğimi söyledim babam beni ağlaya ağlaya amcamın evine el öpmeye götürdü. Çünkü ailem için benim kim olduğumdan öte, onların çocuğu olmam önemliydi.
-Bayramlar/akrabalar öğretici aslında insanların hafızalarının ne kadar güçlü olduğunu öğreniyorsun. Kusurlarını sadece en yakınındakiler bilmeli diye düşünür insanlar oysa en yakınındakiler en sık gördüklerindir yani en sık hatırlayacak olanlar.

-Tüm akrabalar bir araya geldiğinde iki açıdan tebrik ediyorum kendimi.Birincisi buna katlanacak kadar güçlü olabildiğim için,ikincisi de hafızamın temizliğinden ötürü.Sevdiğim kimsenin kusur kaydını tutmuyorum ben.İlerde kavga edersem ona sayıp dökeceğim hiçbişey biriktirmiyorum içimde, kalıyorum öylece.Sonrası daha güzel o artık yok,sanki hiç tanımamışım aynı kandan gelmiyoruz,gözümün önünde yansa sadece aptal aptal bakmamı sağlayacak bir soğukluk çöküyor içime sadece bu.
-Sevdiklerinin üzülmesinden korkmak var bi de, çok korkmak.Seni dünyanın en iyi yalancısı yapacak kadar korkmak.Tüm yalanlarını hatırlayacak,hiç bi tuzağa düşmeyecek kadar iyi bi yalancı olmak. Sonuç biraz daha ürkütücü.Sen aslında sen değilsin,onların duymak istediği adamdan ibaretsin.

-Ailem,akrabalarım,dostlarım,bir zamanlar sevdiğim şimdi korktuğum kadın,tanrı... bi şekilde hayatıma etki eden herkesi bir araya toplayıp beni ne uğruna kim uğruna ne için harcadınız diye sormak istiyorum bazen.Bu noktada benim niye izin verdiğim sorusu sorulabilir gerçi ama ben sık sık içen bi adamım neticede.
-Ve son olarak kalabalık bayramların güzel yanı, hani ben şimdi anadolunun siktiredilmiş bir yerindeyim ya, birilerini görmek için seyahat etmek zorunda kalan hep benim ya, olayları en son duyan ve hep telefondan duyan... Bazen bi kedi,kaplumba,menekşe evde canlı herhangi bir şeyi olması için yalvarıcak kadar dayanılmaz oluyor yalnızlık.Bayram seyran kalabalık bi yerde bikaç gün geçirince farkediyorum ki benim tek servetim yalnızlığım.
-Bir sonraki bayram -ki ramazan hayattaki herşeyden daha hızlı geliyor.Böyle geçmez umarım.

7 kişi karşıladı;:

Mia Wallace 23 Ağustos, 2012 23:17  

benim hiç bayram notlarım olmadı biriktiremedim bile

Android 24 Ağustos, 2012 04:49  

haha ıssız adaya düşşen ve 6 ay sonra orada tanıdık biriyle karşılaşsan ne hissedersin godsy? hah işte şu yazınla o hissi yaşadım ajan. :)

bi dost 24 Ağustos, 2012 15:59  
Bu yorum yazar tarafından silindi.
bi dost 24 Ağustos, 2012 16:01  

kimseye bulaşmak niyetinde değilim de bu çok sık gördüğüm bişey olduğu için yazmadan duramadım. sen hüzünlü bişeyler yazınca gülenyüzlü yorumlar geliyor ya, çok sinirleniyorum. sevdiklerinin üzülmesinden rahatsız olma durumu mevcut bende de. engellemek için bişey yapamasam-söyleyecek yalan bulamasam da böyle.

Android 24 Ağustos, 2012 17:47  

ama aynı yazıların altını savaş alanına çevirme ihtimalini de pek sallamadın.. seems legit (üzerime alındım kendimi cidden kötü hissederek yazıyorum.) ayrıca ben ve benim gibi olanlar adına konuşacak olursam da, herkes insanlara aynı muhabbeti veremez üsluplar değişebilir vs. ki beğensende beğenmesende godsyle bizim muhabbetimiz böyle. insanlar çok rahatsız oluyorlarsa da bunu ifade edebilirler vs vs ama seni haklı bulmuyorum çünkü godsyi düşündüğünü bahane ederek insanlara saldırman hoş değil "kimseye bulaşmak niyetinde değilim" de pek iki yüzlü olmuş. eğer bizler dışında belli insanlarla belli sorunların varsa bunları da net bir şekilde ifade edebilirsin başkalarını kullanmadan.

bi dost 24 Ağustos, 2012 19:01  

seni ya da diğer yazılara yorum yapan insanları tanımıyorum. gülen insanlarla genel sorunlarım da yok. ama öyle düşünmekte haklısın, ben de benim yorumumun altına böyle bişey yazılsa benzer bişeyler düşünürdüm muhtemelen. neyse, dediğim gibi yazmadan duramadım.

Godsyndrome 26 Ağustos, 2012 19:05  

Mia Wallace: Şanslı saymalısın kendini.

Android ve bidost:Simoviç'in çok sevdiğim bir sözü var sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz.

Powered By Blogger

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP