20120714

Düttürü Dünya

Bugünlerde aklımda hep bu filmin son sahnesinde çalınan melodisi var.İzlemeyen kalmış mıdır bilmiyorum ama bana göre Kemal Sunal'ın Yoksul ve Deli Deli Kulakları Küpeli filmleriyle birlikte en önemsediğim üç filminden biri.Hayatın aslında ne olduğuna dair altındağın tepelerinden kısa bir bakış.Bir pavyonda klarnet çalan Mehmet,kazandığı parayı yetiremeyen kredi kartlarına yetişememiş bi Mehmet.Cefakarlığı dışında vasfı olmayan bir eş,üç çocuk biri zihinsel özürlü.O çocuğa gerizekalı diye hitap edecek kadar acısı kabullenmiş/normalleştirilmiş bir hayat.Çaresizlikten duyulan saygı,zoraki akrabalıklar.Ve hayatın olmazsa olmazı umut.Yaptığı bestelerin bi kasetle patlayacağı umudu. Hayatının normalleşeceği hayali. Gecekondudan,sabahlara kadar pavyonda can çekişmekten, uykusuzluktan aslında o güne kadar hayatım dediği herşeyden kurtulma arzusu.
Ankara, klarnet ve kabullenilmişliğe vurulmuş çaresizlik olunca içinde benim için kült olmamasının imkanı yok.Ne yazık ki bilmem gereken kitapları/filmleri/yerleri makul bi sırayla edinemiyorum.Genelde anlık bi şekilde ortaya çıkış akabinde merak ve sonra bi şekilde elde edişten ibaret olduğu için gençliğimin başında izlemem/okumam gereken bir şeye çok sonraki yıllarda ulaştım.Olsun.
Bazı şeyleri bulmadan ölmüş olsaydım öte tarafa borçlu giderdim diye düşünüyorum.Sizin de düşündüğünüz öyle şeyler varsa ilan edin, kefilli bilgi her zaman iyidir.

7 kişi karşıladı;:

brownian 15 Temmuz, 2012 01:20  

Hayata butuncul bakmak lazim, okumak/dinlemek/izlemak kadar tatmak koklamak,dokunmak gormek de buyuk seyler. Cogumuz borclu gidiyor oteki tarafa(!),sen okumaktan bahsediyorsun, onu hic okuyamayacak olan, baska hayatlari bilemeyen, bir iki masali defalarca dinlemek uzerinden hayaller kuran, "dogduklari yerde olenler" var. Belki bir ic huzuru icinde oluyor o da, yani o insanlari alsan, o kucucuk koyden cikarsan hayatlarinda ne buyuk stres olusturacaksin. Dogrusu ki hayat bazen borclarini da oduyor kimimize, mesela ben 10 da 3' unu aldim 7'si kaldi. O yedisinin icnde neler var bilmiyorum daha alacakliyim.
Ucunun icinde olanlar ise: buyukluk sirasina gore: gordugum ayri bir kita, yasadigim ve ayrilmak uzre oldugum sehir,burdaki okulum, sonra kilsiz ve gobeksiz de olabilen erkekler, akilli ve ozgur yetismis kadinlar,Master's of Persian music; yiyecek icecekler: mango, somon, Japon ve tai mutfagi, Japon yesil cayi, bal kabagi tarti, vs.Iste boyle, bes duyuyla alacagina asilmis olamak durumu.

UYKUSUZ// UYURGEZER 15 Temmuz, 2012 01:51  

Godsy!
U(YKSZ)

G.o.D 15 Temmuz, 2012 04:25  

İnsanın en büyük borçları çocukluktan başlıyor bence... Okunmadığında insanın büyümesini eksik bırakan kitaplar çok...
En sevdiğim "Şeker Portakalı"

Godsyndrome 15 Temmuz, 2012 08:16  

Browni:Kimseyi bi yerlerden çıkarmaya şunu oku bunu tat demeye gerek yok.Birisi çıkıp düttürü dünya berbat bi film de diyebilir.Bu herkesin kendi oluşturması gereken bi liste. Kimisi kılsız göbeksiz erkek görmeden ölürsem borçlu giderim der kimisi kürk mantolu madonnayı okumazsam bi başkası puding yemezsem... Bunlar insanın tamamen kendi seçiminde olan şeyler.

uykusuz:emret müdürcüm.

g.o.d:Bence de çocukluktan başlıyor ve tek başına bi çocuk olmak işi zorlaştırıyor.

G.o.D 15 Temmuz, 2012 15:19  

Hayat biraz da paylaşmaktır, zevkler farklı olabilir ama bu paylaşmanın tadını değiştirmez bence. Ki yalnız bir çocuğun gidemeyeceği yerler vardır ama iki üç ya da daha fazlası akıl almayacak şeyler yapabilirler mesela. Bu da böyle bişey bence.

brownian 15 Temmuz, 2012 15:44  

Sirasi olamasa da soyleyim bir anlam karmasasi olmasin diye: Brownian' in browni olan kek'le bir ilgisi yok. Kendisi gaz molekullerinin iki zaman dilimi arasinda "normal dagilim"(normal distribution)'i takip ederek hareket etmesine verilen ad.
Kek'e de itirazim yok, o da "browninan hareketi" konsepti gibi lezzetli birsey :)) Hangisinin daha lezzetli oldugu ise senin de dedigin gibi kisisel bir secim.

Unknown 17 Aralık, 2012 17:01  

Xavi Gerad Jude Am. Aiicco Sigorta plc temsilcisi. Biz 3% geri ödeme oraninda kredi sunuyoruz.Bu(CEO)e-posta adresine bizimle irtibata ilgilenen varsa:xavigeradloanfirm@yahoo.com
Sadece Aiicco sigorta plc izin alir 20 yas üzeri edin.
Bireysel Krediler Yatirim.
Isletme Kredileri Yatirim.
Konsolidasyon Kredi.
Insaat Krediler.
Bir veya ödeme yasindaki seçin.
Plan kapsaminda aylik ve yillik ödemeler arasinda seçim yapin.
Esnek kredi kosullari.
Yil 5000 8000.000.00 Euro kadar kredi yok.
Firmamiz Güvenilir, Verimli, hizli ve dinamik bir islemdir. Bize bugün.SR GERAD JUDE Yatirim plc: Yanitlar Isim gönderilmesi gerekmektedir,E-posta:xavigeradloanfirm@yahoo.com

Powered By Blogger

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP