20100704

Bazı Şeyler

Hani yaz akşamları balkonda bikaç bira çakarsın,hafif bi rüzgar esiyordur.Çakır keyf olursun, dünyadaki herşeyi anlamışsındır ya da sallamışsındır.Ölüler gelir aklına,dirileri aramak istersin ama konuşacak da bişey yoktur.Telefon elinde kalakalır.Eski bi hanın içine girer beynin, terzi dükkanlarının köşesinde, saksıda limon ağacı yetiştirmenin moda olduğu zamanlardır.Meyveli dondurma yiyebildiğin kadar çocuk olduğun yazlar yanından geçer, karşı şeritte giremediğin yataklar yer almaktadır.Bi yaya geçitin de yoktur zira, ten rengi çorapla olmasa da sarıya çalan morlar; zamanla illa kapanmaktadır.Çevrendeki kadınlar daha fazla fondöten sürer olmuştur artık, erkekler sigarayı azaltmaktadır.Muhabbetler bile önemini yitirmiştir zaten kimse dünyayı fethedecek kadar ömrünün kaldığına inanmamaktadır.Memleketten haberler gelir arasıra zorla evlendirilen dinçerlerin salihasının kızı merve sekiz yaşında kendini asmaktadır.Yıllar geçer, merve ölü olduğunu, salihaysa merve diye bi kızı olduğunu unutur.Ermeni ziya evinin önündeki ağacı keser ortalık kirlenmesin diye nerden bilsin ki bir zamanlar merve o dut ağacına salıncak kurmaktadır.Bazen dünyanın tüm acıları aynı gün kapına gelir,bazen aynı gün aklına gelir. Ansızın gelir bazen, bidaha da gitmez.Lanet olsun kanser ilacı kanserden yapılmamaktadır. Zaman geçer bira çarpmaz artık,rakı dokunmaz,zincirleme iç sigarayı inan boğazın hiç yanmaz. Belediye düğün salonunun bahçesindeki çınar ağacının dibine gömmüşsündür ellerini,en son sevgiliye dokunmuşlardır.Saba makamında okunan ezanlar uyandırır eski zamanlar rüyasından rab secdeye çağırmaktadır. Gitmezsin hatta gitmeyi bile istemezsin. Çok boşalıp az seviştiğin listeler vardır cebinde, çok susup az konuştuğun günler biriktirmişsindir gerinde,tayini çıkmıştır sağ omzundaki meleğin,hızır dersen kimbilir nerde?
Fransız filmlerin vardır,hiç kapanmayacak yaraların,terkedip gittiğin kadınların,alınacak yeni ayakkabıların... koskoca bi gün işte yine karşındadır.
Biz büyürüz değişir dünya zaten şarkılar hep haklıdır.

7 kişi karşıladı;:

Unknown 04 Temmuz, 2010 11:29  

güzelmiş. kötüymüş.

Adsız 04 Temmuz, 2010 12:27  

iki dakkalığına kalbim durdu. sonra yine hayata döndüm.

Cavill 04 Temmuz, 2010 22:10  

acılar bitti, boşluğu yadigar..

Cavill 04 Temmuz, 2010 22:11  

nam-ı diğer jade..

Adsız 06 Temmuz, 2010 17:20  

"çok susup az konuştuğun günler biriktirmişsindir gerinde,tayini çıkmıştır sağ omzundaki meleğin,hızır dersen kimbilir nerde?
"

süperdin.

alkışlıyorum

emordnysdog 14 Eylül, 2010 21:35  

iç yakıcı, biraz da parçalayıcı

Melody Nelson 29 Eylül, 2011 01:58  

Edebi açıdan oldukça beğendiğimi söyleyebilirim ama okuduktan sonra 5 yaş yaşlandım . Lütfen eğer hala böyleysen git çizgi film falan izle , keyif veren şeylerden biraz uzak durup yine başla yine keyif al . Sen gökkuşağı kusana kadar bazı tavsiyeler verebilirdim ama kibirli görünmek istemiyorum.Ayrıca kendini daha çok sev sarıl öp iltifat et eheh .

Powered By Blogger

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP