20150910

Mazruf

                                   

Çok kalp kırdım Kemalettin.Sanırım bir senin kalbini kırmadım.O da denk gelmediğinden. Yıllar olgunlaştırıyor insanı.Şimdi bakınca daha fazla kalp kırmalıymışım diye düşünüyorum. Birşey kalmadığında, birşeyim de kalmayacak. Ah bu metaforlar şeklinde devam etmeli miyim? İbne twitter kullanıcısı tarzında.Bu saatten sonra da çağa yenilmeyelim.Evet ulan cebimdeki dolma kalem, Abdullah Yüce'yi tanımaman da senin affedilmez cahilliğin,bir saate beş milyar verilir sen anlamazsın vb.
Çok mana aradık Kemalettin.Şimdi düşünüyorum da olmasını arzu ettiğimiz yoğunlukta bir mana bulsak acaba o zaman napacaktık? Bulunmayan şeyin aşırısı da zarar, ortası da zarar.Neyi arıyorsan işte aradığın o şey külliyen zarar. Bir mana bulucaz diye çok yüz eskittik, ciğerimize battı tonlamalar, bizim olmayan hayallerin baş köşesinde bizim de bir hayalimizin olacağı günü bekledik. Gelmedikçe içerledik. Sonra da tuttuk kendi kalbimizi kırdık ulan kırsana başkasının kalbini işte sonra sonra olgunlaşıyor insan.Bu da mektubumun "alegorik" döngüsü olsun.
Bu arada artık yazmayacağım.Bilirsin çok günlük tutmuştum. Günlüğün ne olduğunu bilmediğim zamanlarda.Sonra hepsini yırtmıştım; her gün de aynı olmaz ki diyerek.Blog falan tamam da bu kadar da gevezelik olmaz ki.Şahsi kanaatimdir ki dünyanın hiçbir günü, tek bir cümleye bile değmez. 
Bu arada yaklaşan kurbanın hayırlı/mübarek olsun.Ben bu sene kendimi kesicem, sana da tavsiye ederdim lakin çocuğu olanlara dana daha uygun sanırım.

Biliyorsun takığımdır peygamberlere.Şu kurban hikayesini bir de benden dinle.Tanrı İbrahim'den çocuğunu kurban etmesini isteyince... Bunu öyle bodoslama dinlemeyip kelime kelime anlatan bir büyüğümüz olsaydı mesela nasıl tamamlardık cümleyi: İbrahim tanrıya el açarak oğlunu bağışlamasını; oğlunun yerine kendisinin kurban olarak alınmasını ister diyerek sanırım. Vefakat İbrahim sesini çıkarmamış.Tüm dinler tarihinde en dokunaklı ikinci hikaye budur bence.Neyse herkesin kurbanı kendine, konudan uzaklaşmayalım. Hem uzaklaşmayalım hem uzatmayalım. Herşeyi yıllar evvel Zeki Müren özetlemiş zaten "herkes kendi hayatını yaşar" vesselam iyi yaşa kemalettin sağlıcakla kal.
100920152156SerhatNeşesikeder.

5 kişi karşıladı;:

deniz 18 Eylül, 2015 11:09  

yazmaya devam edeydin iyiydi :(

nvrz 04 Şubat, 2016 14:57  

Seni okumayı özlemişim. Ancak sen yazmayı bırakmışsın Godsy :(

wildceno 04 Şubat, 2016 20:54  

Bunca yildir blogunu blogunu okudum. Cebrail gibi adamsin. Yasadiklarimi bana vahit ettin hatta esegin amina su kacirdin yasadiklarimi anlatin. Hayatimin en mahrem yerlerine tecavuz ettin. Senin dede amina koyayim, iki dakika insan ol. Bi tenrci kadar yasayamiyoz amina koyayim.

eon 04 Şubat, 2016 21:11  

çok düşünüyorum serhat,sklıkla da bom bok şeyler..

Eskiden seni okurdum çokca da okurdum. Thurman show war ya onun gibi sani bir yerlere birden çok kamera koydurmuş beni izletmiş sonra verlerin alayını toplatmış ve sadece yazma işinde emeği geçmiş bir yazarmışsın gibi hissederdim.Hatta Hamdi'de öyle hissederdi. Hamdi kim dersen onu kendisi bile anlatamıyor. Kendini benim üniverstede k arkadaşm sanıyor ama üniversitede kendimden başka arkadaşım yoktu benim. Belki o da ben'imdir de ben olduğumu bilmiyorumdur. Zaten hamdi için fark etmez her yola gelir. kalender bir arkdaşımızdır.Neyse sözün özü diye başlayıp yarım saat daha nutuk atacam ondan dolayı çok sevinme zaten sevin desem de sevinemezsin kaderin kötü,kendi kendinin celladı olmuşsun da kendini affedemiyorsun. Sen ki - sandığın gibi değil senden çok var-ki biz sengiller familyasını oluşturuyoruz--; kendini yaşar usta(bir noktalı virgül daha( en konuya açıklık getiremeynden), dünya da bir karıncayı bile incitemeyip gerekli altyapılar oluşturulduğu takdirde bütün zalim,zengin,örf anane bilmezlerin alnı çatından çifteyle vuracak kahraman bir yaşamayı başaramıyorsun. Hem de bir tinerci kadar. ( Bunu hamdi söylemişi-severim kendisini de ). Çok merak ediyorum ne'yin eksik. Rakıysa rakı,sabahattin aliyse oğuz atay,edip canseverse abdullah yüce! Her şeyin tastamam. Bazı şeyler önünde kalanı arkanda ama sen yine yandan yandan kaçıyorsun hayatttan!Ondan dolayı insanların göremedekleri şeyleri görebilme gibi bir lüksün keyfi yerine bunların maduriyetindesin. Neden biliyor musun. Bilemezsin! Hani teknenin arkasından çıkan köpükler falan var ya işte anlatamazsın...

BlahBlah 31 Ekim, 2017 10:04  

özledim seni.

Powered By Blogger

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP