20080405

AYN RAND


Nerelerdeydin?Hayatta en çok istediğim şeylerden biri onu daha önce tanımaktı.Keşke ben 13-14 yaşlarındayken geçseydi elime kitapları.Hayatta herkes size yanlış yolda olduğunuzu söylüyorsa illaki şüphe edersiniz ben de yaptım.Pişmanım.Ama onu okumuş olsaydım o yaşlarda, yapmazdım.Bir şeye ihtiyacım vardı bana doğru yolda olduğumu söyleyecek bir şeye çok aradım ama bulamadım.Olsun sonradan onu bulmak da çok güzeldi.Cenneti en güzel anlatan yazardır bana göre tabii ki ayn rand a bunu söylemem şaşırtıcı gelebilir ama klasik cennet tanımlarını anlayamadım bir türlü.Herkesin zümrüt köşklerde oturduğu bir yerde zümrütün nasıl bir albenisi olabilir bilmiyorum.Ya da bal akan ırmaklara ne gerek var çözemiyorum.70 tane hurimiz olacağına göre öbür tarafta sohbete pek kıymet verilmiyor sanırım.Ama onun kitaplarında anlattığı yer muazzam.İnsanın çalıştığı kadarını aldığı,şans faktörünün olmadığı,rekabetin olduğu bir dünya.Çelikten sinirleri olan,azimli,megolamanlık sınırlarında dolaşan kahramanlar.Onun sözleriyle son vermeden yazıma şunu söyleyim,okumadıysanız mutlaka okuyun.
"Eğer herhangi bir kişi dünyanın çok karmaşık olduğunu ve şeytanların başa çıkılmayacak kadar büyük olduğunu düşünürse,ona kendisinin de bir bardak viski içerisinde boğulamayacak kadar büyük olduğunu hatırlatın"

3 kişi karşıladı;:

dila 20 Eylül, 2008 20:05  

ben ilk 13 yaşındayken okudum ayn rand'ı -senin istediğini başarmışım bir nevi- ve "bir kitap okudum hayatım değişti" klişesi bende hayat buldu. hatta ilk kitabını okurken, kesinlikle yazara mektup atmayı düşünmüştüm bu kadar mükemmel bir kitap yazdığı için. sonra öldüğünü öğrenmiş, yıkılmıştım.
ayn rand seven birini görmek çok güzel.

nanou 16 Eylül, 2010 21:36  

ya tanrisal denebilecek kadar kusursuz ya da islak kedi kadar zavalli portreler getirirmis okuyanin karsisina. merak ettim bi okumak lazim (:

Godsyndrome 17 Eylül, 2010 00:36  

nanou:oku mutlaka seveceksin :)

Powered By Blogger

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP